Mozgás-Masszázs - Szabó Zoltán Alternatív mozgás- és masszázsterapeuta

Szabó Zoltán Alternatív mozgás- és masszázsterapeuta honlapja

MASSZÁZSTERÁPIÁK

MOZGÁSTERÁPIÁK

Érdekességek

Képesítéseim

Bemutatkozás

Galéria

Árlista

Kapcsolat

VéleményekLégzőgyakorlatok

A légzés befolyásolja a tudatállapotot, az érzelmeket, az izmok tónusát, és a chi áramlását. A légzés nem pusztán gázcsere, hanem általa olyan kozmikus energiát (prána, chi, ki) lélegzünk be, amely vezérli testünk és tudatunk működését. Ez az energia szoros kapcsolatban van a belélegzett levegővel, ám sokkal szubtilisebb, mint a levegő vagy az oxigén. Ennél fogva a légző gyakorlatok célja nem csupán az, hogy extra oxigén mennyiséget juttassanak a tüdőbe. A pránajáma, és a chi kung légzőgyakorlatai a légzést használják, hogy befolyásolják a szervezet energia áramlását.

A tudat- és érzelmi állapotok hatására légzésünk megváltozik. A légzéssel ugyanakkor vissza tudunk hatni tudatállapotunkra. Mind a tudat, vagy figyelem irányítása, mind pedig a légzés a chi áramlás befolyásolásának eszköze. A gyakorlatokkal feléleszthető, aktiválható, szabályozható az életenergia.

A légzés a test legfontosabb életfunkciója. Minden egyes sejt működésére hat, és közvetlen kapcsolatban áll az agyműködéssel.

A legtöbben helytelenül lélegeznek, mivel tüdejük kapacitásának csak kis részét használják ki. A légzés így általában sekély, megfosztva a testet a jó egészséghez alapvetően szükséges oxigéntől és energiától.

Noha a légzés főként tudattalan folyamat, bármikor megvalósítható tudatos irányítása. Következésképpen a légzés hidat képez a tudat tudatos és tudattalan területei között. A gyakorlatokkal felszabadíthatók a neurotikus, tudattalan mintákban megkötött energiák, melyek azután kreatívabb és örömteli tevékenységekre fordíthatók.


BEMUTATKOZÁS

Szabó Zoltán Alternatív mozgás- és masszázsterapeuta

Szabó Zoltán vagyok, alternatív mozgás- és masszázsterapeuta. 1972-ben születtem, Miskolc város februári hófellegei alatt. 1997 óta foglalkozom masszázsterápiákkal, azonkívül belemerültem a tánc, a keleti mozgásrendszerek, és harcművészetek világába is. Azóta is folyamatosan képzem magam, agysejtjeim információéhségének kielégítése végett.


TOVÁBB

ELÉRHETŐSÉGEK

1072 Budapest, Dob utca 50.

E-mail
zoltan.oisi@gmail.com

Telefon
+36-20-375-8564

Cím
1072 Budapest, Dob utca 50.


TOVÁBB